Natura
Historia
Zdrowie
Kosmos
Archeologia
Technologia
Publicystyka
J
Jan Sochaczewski
Dziennikarz, fotoreporter i zapalony obserwator polskiej kuchni dyplomatycznej. Żyje z pisania, choć wolałby z robienia zdjęć.
Wpisy autora
0
Natura
Lisy jadły „resztki z pańskiego stołu” już 42 tys. lat temu. Tak pozostało do dziś
23.07.2020
0
Kosmos
Superkomputer „pokazał” supernową 300 dni po wybuchu
23.07.2020
0
Zdrowie
Batonik spalisz biegając 23 minuty, a pizzę… Naukowcy chcą takich przeliczników na opakowaniach
22.07.2020
0
Natura
Brytyjska rzeka odpadów. Do Tamizy co sekundę wpływa 94 tys. cząstek mikroplastiku
22.07.2020
0
Kosmos
W piersi Wenus może nadal bić gorące serce. Odkryto ślady aktywności wulkanicznej
22.07.2020
0
Zdrowie
„Oksfordzka” szczepionka na SARS-CoV-2 wywołuje reakcję immunologiczną. Wydaje się bezpieczna
21.07.2020
0
Natura
Katastrofa ekologiczna na Uralu. Toksyczne odpady z kopalni miedzi zatruły wody
21.07.2020
0
Kosmos
Emiraty wysłały „Nadzieję” na Marsa. Dopiero trzecia próba startu była udana
20.07.2020
0
Kosmos
Nigdy nie byliśmy tak blisko Słońca. Nasza gwiazda miała intymną sesję zdjęciową
17.07.2020
0
Zdrowie
Wysypka może być jedynym symptomem COVID-19. Wyróżniono trzy typy skórnych zmian
16.07.2020
0
Zdrowie
Związek pandemii z ubojem zwierząt. Zauważony w Brazylii
16.07.2020
0
Zdrowie
Nastolatek zmarł na dżumę. Zjadł zarażone mięso
16.07.2020
Poprzednia
34 / 64
Następna