Natura
Historia
Zdrowie
Kosmos
Archeologia
Technologia
Publicystyka
J
Jan Sochaczewski
Dziennikarz, fotoreporter i zapalony obserwator polskiej kuchni dyplomatycznej. Żyje z pisania, choć wolałby z robienia zdjęć.
Wpisy autora
0
Natura
Chiny odpowiadają za 27 proc. globalnej emisji dwutlenku węgla. To więcej niż wszystkie kraje OECD
11.05.2021
0
Społeczeństwo
Czy suplementy pomagają schudnąć? Naukowcy: nie warto ich brać
11.05.2021
0
Kosmos
Teleskop po ciemnej stronie Księżyca. Dzięki niemu mamy zobaczyć najstarsze gwiazdy
10.05.2021
0
Natura
Rekiny wyczuwają pole magnetyczne. Jak je wykorzystują do nawigacji?
09.05.2021
0
Społeczeństwo
Dotyk ręki robota pomaga ludziom. Czy będą nas leczyć roboty-terapeuci?
09.05.2021
0
Zdrowie
Jak smakuje ciężka woda? Naukowcy: jest słodka
07.05.2021
0
Kosmos
W naszej Galaktyce są gwiazdy zbudowane z antymaterii? Naukowcy wytypowali 14 takich obiektów
07.05.2021
0
Natura
Miliony zmutowanych komarów wypuszczono w USA. Owady GMO ratują zdrowie mieszkańców Florydy
07.05.2021
0
Natura
Koty kochają wszystkie pudełka. Nawet te, których nie ma
07.05.2021
0
Zdrowie
Kolistyna dziurawi bakterie. Naukowcy wiedzą, jak ulepszyć ten antybiotyk
05.05.2021
0
Zdrowie
Geny dyktują, czy lubimy kawę i ile jej pijemy. Pierwsze badania tego typu
05.05.2021
0
Kosmos
Pierwsza aukcja wina leżakowanego w kosmosie. Jaki ma ono związek z nauką?
05.05.2021
Poprzednia
2 / 64
Następna